Manja kuća iz 70-ih godina prošlog veka na obali jezera Vareze u Italiji preuređena je prema prirodnom kontekstu u kom se nalazi i dovoljno je funkcionalna za mlad bračni par sa decom kojima su važna komunikacija i druženje sa prijateljima.

Dizajn enterijera je detaljno osmišljen, podrazumeva izbor različitih materijala; keramičke pločice su postavljene prema slogu riblje kosti, i one se prelivaju iz tirkizne u žutu na ulazu u kupatilo, krivudajući u cik-cak.

Kuhinjska oprema je podeljena u dva koloritna segmenta: vrata kuhinjskih elemenata su boje senfa, crni teraco radne površine je od čuvenog mermera iz Karare.


Plafon je restauriran i obnovljen tako da se vidi njegova prvobitna konstrukcija i struktura.

Stepenište koje povezuje prizemlje i gornji nivo je krajnje svedeno, od sirovo obrađenog prirodnog materijala, koje je od gore dobija svetlost sa prirodnog izvora.

Foto: OASI architects studio