Vrt, bašta, balkon ili terasa ove sezone uređeni su nameštajem pročišćenog dizajna, a ambijentom dominiraju jasno izdeljene površine kojima se postiže bolja funkcionalnost manjih celina na otvorenom. Neke terase liče po svojim dimenzijama na omanje bašte i upravo takve su inspirisale englesku kompaniju koja pruža usluge pejzažne arhitekture da urede sledećih nekoliko celina. The Chelsea Gardener iz Londna proizvodi opremu za bašte i baštovanstvo, i zajedno sa kompanijom Anthony de Grey at The Chelsea Gardene nudi i usluge uređenja i održavanja dvorišta i bašta.

Uređenje terase i bašte - gardening

Terasa obložena drvetom, sa umereno raspoređenom količinom zelenila deluje izuzetno savremno zahvaljujući pojednostavljenom prostornom konceptu.

Uređenje terase i bašte

Zajedničko dvorište odiše antičkom autentičnošću zahvaljujući kamenim pločama, stolu i klupama, dok su drvca raspoređena kao diskretni ukrasi.

Uređenje terase - urban gardening

Gradska terasa sa roštiljom i suncobranom uz pokoje drvce masline dočarava Mediteran na urbani način.

Terasa, vrt i balkon - detalji, pergola

Zidne pergole praktične su za prikrivanje površina koje nisu ugledne i koje treba da se obogate zelenilom.

Uređenje terase u urbanom stilu i baštovanstvo

Praznine između grupa sa zelenilom možete popuniti šljunkom, ili ga postaviti pored ivica staza – uvek je vrlo dekorativan.

Nameštaj za baštu i terasu od drveta, PURE Wood Design, DaWanda

Masivan baštenski nameštaj od drveta daje ambijentu nezamenljivo otmen utisak, bez obzira na stil obrade drveta.

Klupa i sto za baštu, Cement Fibre, Lagoon

Dvorišni paviljon većih dimenzija je pravo rešenje za ljubitelje otvorenih ambijentalnih celina – njegova prednost je što se relativno lako može monitrati u željeni kutak.

Expormim Tunis, Moderan baštenski nameštaj

Foto: Lagoon, DaWanda, Go Modern Furniture, The Chelsea Gardener