Izložba Aksesoar X Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a održava se deseti, jubilarni put u galeriji Singidunum (Beograd, Knez Mihailova 40) i atraktivnija je više nego ikada. „Kada je pre deset godina tadašnja predsednica Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a, Evica Milovanov Penezić osmislila koncept za ovu izložbu, nismo ni slutili da će postavka biti ovoliko dugovečna, da će iz godine u godinu biti sve interesantnija za izlagače i da će postati jedna od najposećenijih izložbi koja već celu deceniju ima svoju vernu publiku”, navela je u saopštenju Maja Škaljić Stanočević.

Tradicionalna izložba koju deseti put organizuje Sekcija za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a u galeriji SINGIDUNUM okupila je 28 umetnika svih generacija, različitih poetika i autorskih rukopisa. Pored članova Sekcije za tekstil i savremeno odevanje na ovoj jubilarnoj postavci svoje radove izlažu i kolege iz Sekcije za scenografiju i kostimografiju, Posetioci će, kao i svih predhodnih godina moći da uživaju u unikatnim, ručno rađenim modnim detaljima (torbe, rukavice, šalovi, ešarpe, marame,nakit, pojasevi…) od različitih materijala (koža, svila, pamuk, vuna, keper, somot, džins, metal, drvo…) i tehnika izrade.

Veliko interesovanje publike koja uživa u prodajnim izložbama visokog umetničkog kvaliteta i kreativnost naših autora su dokaz da koncept ove postavke zaista vredi i da ga svi zajedno moramo negovati i održavati narednih godina i decenija.

Izložba traje od 16. do 24. novembra, a izlagači su Marina Mićanović,, Lidija Vujović, Marija Djapić Živković, Ksenija Terzović Đorđević, Dragana Nikolajević, Snežana Čomor, Dušica Milošević, Slađana Milojević, Sofija Kuzmanović, Slađana Nešković, Marija Matijašević Kraćica, Jadranka Milojković, Sandra Janković, Sunčica Antić, Stanislava Sinđelić, Dijana Macura, Evica Milovanov Penezić, Vera Marković, Miloš Sarić, Snežana Krejić, Dejana Momčilović, Gordana Perenčević,, Dara Njegovan, Marija Ćupović, Larisa Županjevac, Milica Marinković, Olivera Milunović,, Velibor Antonijević.

Foto: promo Singidunum