Izložba nakita Radost za poneti Maje Verzotti biće otovorena 20. marta u Maloj galeriji ULUPUDS-a: postavka jedinstvenog pristupa umetnosti i primenjenoj umetnosti trajaće do 28. marta 2017.

„Radost za poneti, osim naziva kolekcije, predstavlja stvaralački koncept kojim se vodim prilikom kreiranja. Pristup lišen svake simbolike, uz nametljivu upotrebu boje, slobodu forme i često prenaglašavanje veličine su u osnovi mog izraza. Dekorativna funkcija nakita, kao dopunskog dela u odevnoj kombinaciji, je sasvim zanemarena i nakit, kao nosiva skulptura, ima apsolutnu prednost ne oslanjajući se na modni trenutak“, rekla je autroka u saopštenju za javnost.

„U izboru materijala, služim se najrazličitijim kombinacijama, vodeći se uvek samo vizuelnim osećajem, uz poštovanje funkcije i ergonomije samog komada. Najveći deo trenutno izloženih predmeta je izrađen od polimera, akrilika i bojenih metala. Manji deo čini nakit od srebra, bakra, stakla i drveta“, rekla je Maja.

Maja Verzotti (1973.) je rođena u Novom Sadu gde je 1992. godine završila S.š.d. „Bogdan Šuput“, smer – Grafički dizajn. Tokom i po završetku školovanja bavila se grafičkim dizajnom i ilustrovanjem knjiga za decu u IP „Todor“, ITP „Zmaj“ i u Zavodu za izdavanje udžbenika i nastavnih sredstava u Novom Sadu, kontinuirano do 2000.godine, kada napušta stalno zaposlenje i počinje da se bavi primenjenim slikarstvom, vajarstvom, sitnom plastikom, dizajnom i izradom nakita i slikarstvom (pretežno akvarelom) kao free lance artist. U ovom periodu, kroz kontinuirano samoobrazovanje, uz pohađanje kako domaćih tako i inostranih kurseva na polju lepih umetnosti i umetničkih zanata, stiče neformalno obrazovanje i znanja koja nastavlja da primenjuje u svom radu.

 

Foto: promo