Aristokratsko držanje, lepota i elegancija Cate Blanchett u filmu „Elizabeta: Zlatno doba” koji će 3. aprila 2017. u 20.30 h biti emitovan na TV1000 maestralno približavaju ličnost jednog od najvećih ženskih vladara u istoriji. Filmofili, ljubitelji dobre slike i kostima posebno će uživati u spektakularnoj scenografiji i raskošnim haljinama koji dočaravaju atmosferu Engleske u 16. veku.

U epskom filmu Cate Blanchett i Geoffrey Rush se pridružuju Clive Owen kao ser Walter Raeighl, zgodan moreplovac i novo iskušenje za Elizabetu. U filmu Elizabeth: The Golden Age kraljica Elizabeta I se suočava sa porodičnim izdajama i opasnošću koja preti njenom prestolu i zemlji. U promenljivim verskim i političkim plimama kasnog XVI veka u Evropi, Elizabetinu vladavinu osporava španski kralj Filip II, koji gradi armadu za dominaciju na moru, da preveze svoju moćnu vojsku u Englesku i vrati zemlju u katoličanstvo. Pripremajući se za odlazak u rat da bi odbranila svoje kraljevstvo, Elizabeta se bori da održi ravnotežu između drevne kraljevske dužnosti i neočekivane ranjivosti usled svoje ljubavi prema Raeighli-ju. Ali on ostaje zabranjen za kraljicu koja je zakletvom dala svoje telo i dušu svojoj zemlji. U nemogućnosti i ne želeći da nastavi svoju ljubav, Elizabeta podstiče svoju omiljenu dvorsku damu, Bess, da se sprijatelji sa Raeighli-jem, kako bi ga zadržala u blizini…

Uzbudljiv istorijski triler koji je režirao Shekhar Kapur, prepun izdaje i romanse, nominovan je za Oskara u sedam kategorija, a kostimi koje je potpisala Alexandra Byrne nagrađeni su Oskarom 2008. godine – raskošne haljine, sjaj zlata i dragulji britanske krune, uz savršen dizajn svetla ostaviće vas bez daha.

Foto:  Copyright © NBC, Viasat World promo