Italijanski institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa Bibliotekom „Centar za kulturu“ Kladovo i Asocijacijom Art’epok, predstavlja izložbu fotografija „Italija kakvu još niste upoznali“ koja će biti otvorena za posetioce od 10. do 30. avgusta 202. godine u Biblioteci „Centar za kulturu“ u Kladovu.

 Izložba fotografija "Italija kakvu još niste upoznali" u Kladovu

Autor fotografija je arhitekta Nemanja Bogdanović koji je putujući poslednjih desetak godina po Italiji ovekovečio telefonom njene znamenitosti, svakodnevicu i nezaboravne trenutke. Obišao je više stotina mesta u osamnaest od dvadeset regija ove zemlje, prešao put dug oko trideset hiljada kilometara i načinio više hiljada fotografija pametnim telefonom čiji izbor predstavljamo na ovoj izložbi.

Odabir fotografija prikazuje Italiju, zemlju izuzetne lepote sa 50 kulturnih i 5 prirodnih lokaliteta na listi svetske baštine Unesko, viđenu očima srpskog fotografa. Od Venecije, Verone, jezera Garda i Komo, Milana, Pijemonta, Đenove, preko Bolonje, Firence, čarobne Toskane, zelenog srca Italije – Umbrije, zatim Večnog grada i regije Lacio do prošlogodišnje Evropske prestonice kulture Matere, bajkovitog Alberobela i Sicilije. Prirodne lepote, arhitektonska remek-dela, kulturne i umetničke manifestacije, gastronomija ovekovečeni su na Bogdanovićevim fotografijama kojima se nada da će posetiocima izložbe preneti bar delić onoga što je on doživeo tokom svojih putovanja po ovoj prelepoj zemlji.

Foto: press/plakat