Održana prva međunarodna internet izložba „Bele noći” u organizaciji legendarnog Udruženja za umetnost, kulturu i turizam „MajdanArt” kojom je istovremeno obeleženo 20 godina rada Udruženja iz Majdanpeka.

Prva međunarodna internet izložba „Bele noći“ odjeknuls širom planete: na poziv se odazvalo 417 umetnika iz 42 države
Zahvaljujući iskustvu i višegodišnjoj posvećenosti osnivača „MajdanArta”, akademskog umetnika Zorana Mitrovića, poziv za međunarodnu izložbu pokrenut tokom prvog talasa krize izazavene korona virusom odjeknuo je širom planete – tako se na ovaj konkurs odazvalo 417 umetnika iz 42 države!

Međunarodni žiri sastavljen od umetnika iz Australije, Meksika, Bugarske i Srbije odabrao je radove koji su nagrađeni: prva nagrada: Hodžić Džeko, akademski slikar, Sarajevo – Bosna i Hercegovina, druga nagrada: Ramadan Majd, diplomirani slikar, Bejrut – Liban, treća nagrada: Borojević Nenad, fotograf FA 2, Beograd – Srbija i četvrta izuzetna nagrada: Alda Ardemani, multimedijalna umetnica, Mexico City – Meksiko.

O međunarodnoj umetničkoj kolonji „Kolo” iz Trebinja pročitajte više na ovom linku.

Na ovom linku možete prelistati on-line katalog i pogeldati izložbu„Bele noći” (White Nights) u organizaciji Udruženja „MajdanArt” iz Majdanpeka.

Prva međunarodna internet izložba „Bele noći“ odjeknuls širom planete: na poziv se odazvalo 417 umetnika iz 42 države

Ovako velik odziv umetnika ne samo da govori o snazi i značaju umetničke kreativnosti danas kada je umetnost na margini aktuelne svakodnevne problematike obuhvaćene sveopštom krizom, već i o tome da su umetnici u čitavom svetu spremni da se suoče sa novim izazovima i pronađu nove pristupe komunikacije ka publici.

Foto: press