Međunarodna umetnička kolonija „Kolo” čiji je osnivač Dražen Milić održava se svakog juna u Trebinju pod pokroviteljstvom ovog grada i Muzeja Hercegovine.

Umetnička kolonija „Kolo” u Trebinju: Od virtuelne do stvarne izložbe

Kolonija je prvi put organizovana u sklopu obeležavanja 60 godina gradskog kulturno-umetničkog društva „Alat” iz Trebinja, po čemu je i dobila ime. Ideja njenog tvorca bila je da poveže svoje tri velike ljubavi: folklor, umetnost i rodni grad.

Plan za ovu godinu bio je da povodom pete kolonije predstavi izložbu jednog od najboljih slikara sa ovih prostora – Safeta Zeca uz odličan saziv umetnika, ali je to odloženo zbog dobro poznate situacije izazvane korona krizom.

Pošto je Dražen Milić od početka korona krize dobio dosta pisama od umentika da im nedostaje Trebinje i kako ga slikaju u karantinu, došao je na ideju da putem Facebook-a organizuje akciju u kojoj bi Trebinje i Hercegovina bili inspiracija umjetnicima za rad. Tako bi početkom maja trebalo da bude organizovana virtuelna izložba svih radova koja su stigli, a kada se za to steknu uslovi u Muzeju će biti izložba ovih radova.

Foto: Dražen Milić