Najveći sajam keramike koji se krajem septembra održava svake godine u Bolonji, Cersaie pored toga što je najrelevantnije mesto susreta izlagača i njihovih zastupnika, izuzetan je trendovski barometar.

Villeroy&Boch kolekcija

Iz brojnih prezentacija i inovativnih prikaza kolekcija izdvaja se nekoliko trendova u keramici koje bi trebalo da poznaju svi oni koji se bave uređenjem enterijera!

 

Urbani art stil je primenjen u kombinaciji keramike i stakla, sa umetničkim motivima i jarkim bojama
Aparici, Art

Imola

 

Mozaik kao tehnika je ponovo atraktivan i cenjen: na čistim površinama lepota materijala dolazi do izražaja. U mozaiku se izvode floralni motivi inspirisani istorijskim stilovima u umetnosti.
Bisazza Jardin Grism, design Patricia Urquiola

Prirodni materijali su omiljena inspiracija, pa tako ogromne keramičke pločice oponašaju mermer ili su inspirisane toplim nijansama kamena.

Aparici, Reflex

NovaBell

3D efekat se uspešno prenosi i prilagođava tako da se lako postižu dezeni po uzoru na kompjuterske tehnologije: površine su lazurne, staklne, čak i ručno rađene.

Vives
Drvo kao prirodni plemenit materijal ne prestaje da pleni simpatije svih nas, jer je njegov efekat topline nezamenljiv, pa se tako sada može postići i keramičkim pločicama koje su imitacija parketa i brodskog poda u različitim nijasama i strukturama.

Keope, Note

Geometrijski motivi su nezamenljivi zbog same prirode procesta izrade pločica: ove sezone heksagrami su najprimećeniji.

Tonalite

Villeroy&Boch

Foto: promo