Najveći sajam tekstila za dom i javne objekte na svetu, frankfurtski Heimtextil koji je ove godine održan pod sloganom Well-Being 04 pokazao je da su emocije smernica svakog trenda, a da je dom nezamenljiva oaza zaštićenosti i mira. Dobar osećaj, asocijacije na iskonsko skrovište, intimu i lepotu doma su osnovne linije vodilje u opremanju enterijera tekstilima.

Arthouse, Londonlights
Stav koji je nametnula hektika svakodnevice nalaže od trendsetera da od doma načine mesto i prostor gde će svako moći da udahne vazduh i pozitivnu energiju, od odma se očekuje da bude mesto gde se proživljava well-being. Emocije su danas u dizajnu tekstila čitljivije nego ikada. Ovogodišnju izložbu na kojoj je učestvovalo 2.866 izlagača videlo je preko 69.000 posetilaca, a CEO Frankfurtskog sajma, Detlef Braun, izjavio je da je vidan rast posete i izlagača ovog sajma po sebi intenzivirao odnos između proizvođača i kupaca. Više o sajmu Heimtextil, mogućnostima posete i izlaganja može se saznati posredstvom firme Zodax koja je zvanični zastupnik Frankfurtskog sajma za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju (www.zodax.rs).

Christian Fischbacher, Bitter Sweet

FORMAT 88 donosi izbor noviteta sa ovog sajma – otkrijte koji brendovi su korak ispred u oblikovanju trenda u branši kućnog tekstila i dekoracije za zidove! Otvorite vrata čudesnog sveta tekstila i tapeta!

Arthouse, Opening Doors Ash

ARTHOUSE
Britanski brend Arthouse od 2000. godine nudi zidne obloge koje se prepoznau po tendencioznom bleštavom maniru, sa jakim strukturama, metalnim odsjajima i dopadljivim bojama.

RASCH
Kolekcije Crispy Paper, Freja i Home Vision VII nemačkog brenda Rasch donose nove fotorealističke prikaze retro motiva i floralnu ornamentiku, ovaj put u skandinavskom stilu, mekih i svetlih nijansi.

Rasch

CHRISTIAN FISCHENBACHER
Iako je inspirsan urbanim i užurbanim načinom života, stil koji švajcarska kompanija Christian Fischenbacher neguje u stalnoj je promeni i prilagođava se ovom načinu života.

Fischbacher Cusion Benu Remix

Diskretna dekorativnost kolekcije ukrasnih tkanina i zavesa Inner Glow, nosi metalni sjaj, fine strukture, nijanse srebra, bakra i zlata uz tihi upliv luksuza u skladu su sa švajcarskim puritanskim odnosom prema uređenju.

Fischbacher, Fabric Ibiza

BEDDINGHUSE
Dodir prirodnog materijala, klasični dizajn i savremena interpretacija diskretnih grafičkih šema!

Beddinghouse, Wanderlust

Fotoprint i skandinavska lakoća su karakteristične za kolekcije posteljina i jastuka holandskog brenda Beddinghouse, Ivory i Wanderlust, koje će vas uvesti u avanturu kroz Amsterdam ili odvesti na obale Severnog mora.

NLXL
Holandski brend NLXL za koji najviše kreira Piet Hein Eek za ovu sezonu predlaže da kroz tapete unesete u dom drvo, cigle, mermer ili kamen.

NLXL, Burnt Wood ookbook

SCHLOSSBERGER
Švajcarski brend Schlossberger nudi ove sezone romantičnu cvetnu poeziju, nežan kolorit i umetnički iscrtane oblike. Moderni prikazi magnolija i ljiljana sa širokom paletom boja krase luksuzni saten koji se izrađuje nadomak Ciriha.

Schlossberg, letnja kolekcija

MARBURG
Svaka rolna iz kolekcije jedinstvene nemačke manufakture Marburg je unikatna zahvaljujući posebnim programima u kojima je rađena luksuzna kolekcija Crush – Noble Walls. Dizajn za sva vremena je ono što je karakteriše i čini pogodnom za uređenje u svim savremenim manirima – kolekcija koja pokazuje najlepšu stranu luksuza. Inspirisana je tradicionalnom kineskom umetnošću koja se ovde prikazuje kao duguljaste ukrasne grane koje se pružaju u različitim smerovima na svakoj rolni. Elegantni dizajn podržavaju kombinacije boja kao što su zlatni dukat na narandžstoj podlozi ili spoj plave i platinaste.

DESIGUAL
Španski brend Desigual koji je poslednjih nekoliko godina kod nas poznat po odevnim kolekcijama na ovom sajmu predstavio je svoj Living program, takođe prepoznatljiv po vatrometu boja i neukrotivim cvetnim vibracijama.

DECOBEL

Potpuno made in Italy je slogan italijanskog brenda Decobel koji se ponosi tehnološkim inovacijama u proizvodnji tekstila koji čuvaju svoje prirodne kvalitete.

Decobel

 

 

Foto: promo