Novogodišnja dekoracija koja je u trendu 2019. godine podrazumeva ukrase od prirodnih materijala, rustičnih elemenata, neutralnih boja i jednostavnih oblika skandinavskog stila.


Ukrasi od drveta i papira odražavaju ljubav prema prirodi i najlefektniji su u kombinaciji sa keramikom i staklom.


Aranžman na stolu može da izgleda ovako: drvena ukrasna saksija ispunjena mahovinom je postolje belim svećama diskretno dekrisanim samo konopcem.


Prozorski ukrasi izrađeni su od pamučnog platna rustičnog stila i okačeni pomoću metalnih štipaljkica na lance u prozorima.


Drvo je uvek odraz stila, naročito u ovako finoj obradi kakvi su ukrasi isečeni laser mašinom, ili tanjiri koji su deo servisa za posluženje.


Drvo u pravom smislu reči preneto u enterijer kao dekorativni element može da ima značajnu ulogu u prostoru poput rama koji se izvija iznad stola kako bi se na njega kačili ukrasi.


Crna boja daje otmenost ambijentu, a oblici poput jelke i zvezde izvednei od drveta u ovoj boji daju snažan pečat u modernim ambijentima inspirisanim skandinavskim dizajnom.


Alpski stil uvek je u trandu pa tako i ove sezone, s tim što je siva ovaj put njegovo obeležje, puno krzna i neobrađeno drveta.


Jednostavnost je poželjna i ostavlja pečat više nego prenatrpanost – jelka od drvene ploče upravo govori u to ime!
Niovi ukrasnih zvončića na prozorima pravi izuzetno su dekorativni i elegantni!

Foto: IB Laursen, Hübsch