Serviranje hrane je užitak podjednako vredan kao i njeno konzumiranje – Mediteran u tom smislu neprestalno inspiriše dizajnere koji za velike proizvođače posuđa pripremaju kolekcije. Drvo, keramika, rustični i stilizovani motivi, sve ovo je zastupljeno na stolovima ekskluzivnih restorana, ali i u domovima. Mediteranska hrana se servira u malim količinama kako bi njen delikatesni karakter dobio na značaju i ponekad svaki zalogaj ima svoju posudu. Na ovaj način su razmišljali tovci kolekcija koje su pred vama.

Deagourmet, Chef Marc Lanteri

Prirodni materijali, glazirane i neglazirane bogate strukture na posuđu rustičnog oblika ili elegantnih trendi linija uklapaju se u urbani lifestyle (ASA). Otmeno serivrani plodovi Mediterana: masline i sir servirani su u posuđu mat i sjajnih površina, u boji ili neutralnom belom.

ASA, a la plage_millieu

Drvo i njegova neprikosnovena prirodna lepota je idalno za posluženje sireva. Aroma sira i prirodne podloge su u harmoniji, baš kako se opori ukusi italijanskih sireva slažu sa kontrastnim slatkasto-kiselim ukusima sorbea, marmelade i meda.

Degourmet

 

Čeri, čili i beli luk su osnovni sastojci mediteranske kuhinje – stoga ih treba iskoristiti na više načina. Servirane u staklenoj amfori, ove namirnice doprineće pravom mediteranskom ležernom funkcionalnio-dekorativnom stilu.

Holmegaard Old English Kitchen

 

Kolekcija čaša i karafa za vino (Leonardo) mirnom i elegantnom linijom ističe kristalne odsjaje božanskih kapi sa Mediterana.

Leonardo Rossini Rotwein

 

Set za vino najbolje je da bude stilski neutralan, s obzirom na to da su ovo „generacijski” izbori koji stilski treba da se uklope.

Leonardo, Fratelli_2

 

Crno, belo i prirodni tonovi (Rosendahl) su podloga za sve što je potebno da isprati mediteranske ukuse.

Rosendahl, Salt and pepper cellar

 

Geometrijski čisti oblici, bela boja i drveni podmetači (Rosendahl) su uvek pouzdano dobar izbor za serviranje probranih delikatesa.

Rosendahl Grand Cru Tapas

 

Rustični hleb, miris pršuta i drvo – dovoljno za hedonistički doživljaj Mediterana.

Rosendahl, GC carving set

 

Mediteranska kuhinja podrazumeva sveže aromatično bilje – odatle ideja za plastične saksije-kofice za sobno cveće koje je uvek pri ruci.

Rosendahl, Frost Interior

 

Arhaična country estetika je ideja za kolekciju Artesano Original (Villeroy&Boch) u čijoj je osnovi ideja o očuvanju prirode kao dragocenog resursa energije, života i lepote. Markantne, savršene, ravne ivice su inače karakteristične za obradu posuđa ovog brenda.

Villeroy&Boch, ArtesanoOriginal 1

Villeroy&Boch, ArtesanoOriginal kolekcija