Boje citrusa među kojima dominira žuta donose u enterijer živost, radost i svetlost, lako se kombinuju, odlični su akcenti ili noseće površine; podsećaju na sunce i sunčeve nijanse, na plodove leta, letnje avanture i na voćne mirise.

Boje citrusa u enterijeru i inspiracija

Ovako se neke od nijansi limuna, limete ili pomorandže mogu primeniti u etnerijeru.

Boja limuna i limete u enterijeru

Limunžuta najbolje dolazi do izražaja u kombinaciji sa crnom, sivom ili belom, a njena maestralna primena je na tapetama engleskog proizvođača Gragam&Brown, koje su sjajan izbor za dnevni boravak sa jednobojnim nameštajem.

Boje citrusa u enterijeru

Limeta u prostor kroz detalje donosi svežinu, naročito ako se pogodi prava nijansa ovog voća, s druge strane njena nežnija nijansa koja je na granici pastelnih tonova deluje na prostor smirujuće.

Boja pomorandže u enterijeru i eksterijeru

Narandžasta boja pomorandže zrači pozitivnom energijom koja doprinosi vitalnosti i jedna je od najvažnijih boja u terapiji bojama. Narandžasta boja je obeležila 70-e godine prošlog veka, zbog čega danas daje prostoru retro prizvuk, ona je retka boja koja istovremeno može da ima toplo i osvežavajuće dejstvo na prostor.

Tonovi citrusa - inspiracija u enterijeru

Kombinacija boja limete deluje gotovo plakatski u prosotru na čistim površinama, dok u dezeniranim varijantama i na sitnim detaljima podseća na letnje okruženje. U svakom slučaju limeta enterijeru daje vrlo moderan ton.

Limun i limeta - svež letnji kolorit citrusa u ambijentu

Jarkožuta boja limuna izuzetna je za radni boravak ili dnevni kutak jer ne spada u vrišteće boje, a ipak će zadovoljiti potrebu za unošenjem kolora u ambijent.

Nijanse citrusa inspirišu u enterijeru

Foto: Eva Solo, Villeroy&Boch, Philippi, Graham&Brown, Asa, Fischbacher,Garnier-Thibeaut, Beddinghouse, Schlossberg,Koziol, Kahla