Orijentalne, senzualne, emancipovane, hrabre, savremene ili renesansne – ovakve žene inspirisale su dizajnere tapeta brenda WallPepper® koje su otelotvorenje arhetipa lepote ženske figure i njenog šarma. Sve one nadahnule su svojim složenim bićem, ponekad slabim i nejakim, a ponekad odvažnom i opasnom erotičnošću da stvaraju dela za pamćenje. Ta mešavina najfinijih nijansi temperamenta, energije i emocija je u osnovi ovih modela iz kolekcija Trend Line i Fine-Art kojima je izražena najdublja crta ženskog sveta, čije linije, grafika i koloristička paleta opisuju i podražavaju lepotu koju svaka žena ima.


Venera je glavna figura linije „Ageless” kojom jednostavnost otvara poglavlje elegancije: boginja koja je amblem lepote, plodnosti i ljubavi zrači božanskim savršenstvom. Na tapetama čije ilustracije potpisuje Guido Crepax prikazana je kroz ličnost Valentine, simbiolično i nehajno prostirući se preko celog zida u svoj svojoj senzualnosti i beskrupuloznoj nezavisnosti.


Projektu su se priključili neki ženski umetnici koji, poput Adele Ceraudo, opisuju ženski princip crnim i belim skulpturama nagog tela. Njeni ekspresivni radovi čine erotičnu ženu koja se sopstvenom snagom suočava sa svim opasnostima svakodnevice.


Nasuprot ženama Adele Ceraudo figure koje su oblikovale Sofia Cacciapaglia i Adriana Glaviano odišu renesansnom gracioznošću i tananošću, po čijim telima se nonšalantno rasprostiru ledeni biseri i skupoceni brokat, dok Alessandra Scandella svojim akvarelima daje mondenski narativ.

Nikako ne zaboravite i gejšu sa nekoliko diskretnih detalja u kosi, belim porcelanskim licem i lepezom u ruci koja je simbol njene posvećenosti plesu i umetnosti.

Foto: WallPepper® promo