Cvetni motivi u enterijeru daju razigranost, ljupkost, romantičnnu notu ili eleganciju – u zavisnosti od grafičkog i stilskog rešenja, kao i same materijalizacije, mogu da se postignu velike transformacije prostora.

Tapete i tekstili za dom floralnih motiva su jedno od najlakših, najefikasnijih i najmodernijih sredstava za oblikovanje i promene ambijenta.

Ovogodišnje kolekcije sa cvetnom tematikom se kreću u nekoliko stilskih pravaca a najupadljiviji su oni na kojima su cetovi predimenzionirani, grafički jasno predstavljeni, svedeni na prepoznatljive jednobojne oblike koji se ističu na kontrastnim čistim površinama.


Uvek aktuelne ruže inspirisale su dizajnere da u enterijer sa njima unesu dašak prohujalih vremena, pa su često predstave ove cvetne kraljice inspirisane prikazima sa baroknih tapiserija i slika.

Ruže su koloritno pune, prikazane sa velikom pažnjom u obradi detalja i prilično intenzivnih boja.


Cveće koje je rasuto na kućnim tekstilima ove sezone je diskretno, naglašenog crteža, sa akcentima u boji koji podsećaju na akvarel slikarsku tehniku – stoga su ove cvetne dekoracije izrazito žive, vedre i dekorativne.

Elegantni cvetni dezeni u enterijeru naročito dobijaju na svojoj izražajnoj snazi ukoliko su primenjeni na površinama velurnih ili satenskih tekstura. Oni prostor u estetskom smislu čine prijatnijim, otmenijim i ukusnijim.

Na vama je da odlučite da li želite da oplemenite zid stilizovanim i ujednačenim motivima ili ćete prednost dati ornamentima i grančicama velikih formata.

Foto: AS Creation, Rasch, Vallila