Mađunarodna izložba keramike i kupatilske opreme Cersaie 2015 održana u Bolonji potvrdila je svoju višedecenijsku ulogu pravog epicentra dizajna, arhitekture, tematskih izložbi, prezentacje keramičkih pločica i mesto susreta stručne publike i krajnjih potrošača. Iako su najprisutniji italijanski izlagači, sajam čuva svoj internacionalni renome sa 872 izlagača iz 39 zemalja sveta! Manifestacija koja zadivljuje sadržajem, ostavlja utisak i impozantnim ciframa: ovogodišnji sajam Cersaie videlo je preko 100.000 posetilaca!

Na konferenciji Ceramics of Italy koja je održana u istorijskom mestu Sassuolo, u palati vojovda od Este, Cristina Faedi, direktorka Odeljenja za sajamski marketing iznela je presek ovogodišnjeg trenda i najavila nekoliko tokova: vintage koji je nostalgičan po svom stilu i veoma aktuelan poslednjih godina, kako u oblasti nameštaja tako i kremike, vodi nas u prošlost po svom formalnom jeziku; geometrijski trened se ogleda kroz primenu heksaogna, trouglova, kvadrata, krugova u cilju postizanja dekorativnih efekata ili ostvarenja jednostavnih bojenih površina – oni su sprovedeni u različitim materijalima pa tako dobijaju vrednost kroz strukturu; aplikacije svetlih i mat površina su primenjene na novim verzijama mozaika; urbana tendencija obeležena je neprolaznim popartističkim rešenjima, stripom i grafitima, naivinim dečjim crtežima, inspiracijom u stilu garaže ili radionice, ili pak manirom legendarnog američkog slikara Džeksona Poloka (Jackson Polock); imitacije prirodnih materijala kao što su drvo i mermer oživljavaju kroz teksturu emotivni doživljaj izvornih prirodnih lepota. Pogledajte naš izbor i upoznajte nove mogućnosti sa keramikom u enterijeru!

 

Aparici

Keramičke i porcelanske pločice koje je predstavio višedecenijski španski brend Aparici nose u sebi inspiraciju tradicionalnim ručno rađenim pločicama: od retro modela blagih linija i romantičnog šarma beskonačnih mogćnosti, preko 3D efekata, do jednostavnih svetlih i svedenih modela za javne i privatne objekte u, na primer, industrial look maniru.

 

Bisazza
Slavno ime u svetu keramike obogatilo je kolekciju za 2016. godinu kombinacijama pločica i mozaika koje potpisuju imena poput Patricia Urquiola, Marcel Wanders, Tricia Guild and Carlo Dal Bianco,Tom Dixon, India Mahdav i Studio Job.

Cordivari
Kompanija za grejna tela koja su više od toga: radijatori na sebi nose slike i dekorativne motive daju snažne emotivne i estetske komponente prostoru.

Flamina
U saradnji sa renomiranim dizajnerima italijanska Flamina razvija inovacije u oblasti sanitarne keramike koja se proizvodi u kombinovanom, manuelno-industrijskom procesu i poznata je kao vodeći brend iz reda „Handwerks Made in Italy“.

 

Globo

Italijanski Globo izašao je sa oblicima kupatilskog nameštaja koji prate nove forme i nove dimenzije, čiste i ravne linije.

Imola
Kolekcija Kiko koju je ponudila Imola odlikuje se trendovskim retro stilom i aktuelnim tonovima od petolej do akvamarin i od marsale do čokolade.

AM KIKO 1, imola

Keope
Renomirani proizvođač podnih obloga iz regije Emilia Rimagna i član grupe Concorde-Gruppe ponudila je kolekciju zidnih i podnih pločica idealnih za uređenje u vintage stilu, minimalističke ambijente kojima odgovaraju pločice dimenzija 15×120, 20×120 und 30×120 cm sa finim strukturalnim igrama, kao i svetle prelive od belih do bež nijansi koje prate nordijski manir uređenja

Nova Bell
Fine porcelanske ploče sa istančanim tonskim gradacijama imitacija su nesavršenstva prirodnih materijala kao što su drvo i kamen. Mnoštvo dimenzija i oblika, od tradicionalnog kvadrata do heksagona, pruža brojne mogućnosti za rešenja.

NB_District_Dining_0, novabell NB_Eterna_Living_Avorio_2, novabell NB_Firestone_RustMultiformato_2, novabell NB_TimeDesign_Living_Cucina_1, novabell NB_TimeDesign_Living_Cucina_3, novabell NB_Verve_Home_bathroom_2, novabell
Refin
Snaga prirodne i njenih motiva postignuta istraživanjem tehnoloških mogućnosti efikasne proizvodnje pločica ponuđena je kroz prelepe predloge pogodne za bilo koji arhitektonski ili enterijerski projekat.

Steuler
Topli karakter koji potiče od efekta ručno rađenih pločica daje modelima posebnu crtu koja unosi izvornu lepotu i autentičnost u dom: zastupljene su maročito bakarnosmeđa, narandžasta i siva nijansa.

Tagina
Od 1973. italijanski brend usavršava proizvodni proce koji za rezultat ima najfinije igre strukture i vrhunski kvalitet. Posebno su značajne izrade majolka sa metalnim efektima kao i pločica velikih dimenzija inspirisanih zanatski iskustvom i ručnim radom.

Black1,, tagina RivGrey+mix, tagina Terre Nostre - Michela Vurretti, tagina

Tonalite
Kvalitet koji je prepoznatljiv preko 40 godina nudi igru gometrijskim oblicima, gotovo strukturalnog karaktera i izgradnju volumena, koja ponekad podseća na sisteme lego kocki. Jezik pure forms univerzalno je primenjen na sve modele.

Vives
Na dimenzijama 32×99 cm objedinjena je prirodna lepota i savremena tendencija uređenja enterijera. Zemljani tonovi, dim boja, nijanse kafe i slonove kosti uz diskretne teksture podržavaju eklekticizam u uređenju.

Foto: Cersaie, promo