Vrt, bašta, balkon ili terasa ove sezone uređeni su nameštajem pročišćenog dizajna, a ambijentom dominiraju jasno izdeljene površine kojima se postiže bolja funkcionalnost manjih celina na otvorenom. Neke terase liče po svojim dimenzijama na omanje bašte i upravo takve su inspirisale englesku kompaniju koja pruža usluge pejzažne arhitekture da urede sledećih nekoliko celina. The Chelsea Gardener iz Londna proizvodi opremu za bašte i baštovanstvo, i zajedno sa kompanijom Anthony de Grey at The Chelsea Gardene nudi i usluge uređenja i održavanja dvorišta i bašta.

Terasa obložena drvetom, sa umereno raspoređenom količinom zelenila deluje izuzetno savremno zahvaljujući pojednostavljenom prostornom konceptu.

Zajedničko dvorište odiše antičkom autentičnošću zahvaljujući kamenim pločama, stolu i klupama, dok su drvca raspoređena kao diskretni ukrasi.

Gradska terasa sa roštiljom i suncobranom uz pokoje drvce masline dočarava Mediteran na urbani način.

Terasa, vrt i balkon - detalji, pergola

Zidne pergole praktične su za prikrivanje površina koje nisu ugledne i koje treba da se obogate zelenilom.

 

Praznine između grupa sa zelenilom možete popuniti šljunkom, ili ga postaviti pored ivica staza – uvek je vrlo dekorativan.

Masivan baštenski nameštaj od drveta daje ambijentu nezamenljivo otmen utisak, bez obzira na stil obrade drveta.

Dvorišni paviljon većih dimenzija je pravo rešenje za ljubitelje otvorenih ambijentalnih celina – njegova prednost je što se relativno lako može monitrati u željeni kutak.

Foto: Lagoon, DaWanda, Go Modern Furniture, The Chelsea Gardener