Da li se sećate velikog hita „99 Luftballons“, markantnog glasa i šarmantne pojave pevačice Nene, koja je zahvaljujući ovoj pesmi postala najveća nemačka pop zvezda? Nena (56) danas je lepša nego ikada, a svoj osećaj za lepo iskoristila je i pripremila novi hit, ovaj put vizuelni: neobična i pomalo retro kolekcija Nena by Marburg nosi njen autoprski potpis!

Kombinacija retro motiva i luksuznog dodira, Nena by Marburg

Seriju tapeta sa sedam digitalnih paterna odlikuju snažni kontrasti, krupne i sitne grafičke igre, uz odabir neutralne nijanse i nekoliko snažnih intenziteta.

Zebra patern gradira kontrastne nepravilne zabra-šare i izvedena je u dve boje: pink i elegantnoj sivo-moka varijanti.

Nemačka pop zvezda Nena potpisala je svoju prvu kolekciju Marburg tapeta

Trodimenzionalni kaleidoskop sa geometrijskim formama pravi optičku igru čiji se doživljaj menja u zavisnosti od udaljenosti posmatrača.

Trodimenzionalni kaleidoskopski motivi, Nena by Marburg

Sa motivom „cross-eyed eyes“ Nena nas vraća u 70-e i čuvene krupne obojene krugove koji su obeležili pop kulturu.

Kombinacija retro motiva i luksuznog dodira, Nena za Marburg

Moderna interpretacija paisley motiva je četvrti Nenin predlog za tapte sa koloritnom šemom između svetlozelene i narandžaste, preko marsale i ljubičaste, do peščanih tonova i nijanse slonove kosti.

Paisley motiv, Nena by Marburg

Pre 34 godine Nena je objavila svoj prvi album, a na pitanje kada je počelo njeno interesovanje za kreiranje tapeta Nena je rekla: „Kada sam imala 12 godina! Imala sam tapete u sobi i htela sam da ih prekrojim, što sam izvela pomoću pariskih dnevnih novina u boji sepije – isekla sam ih na trake i prelepila na svoje tapte“.

Nemačka pop zvezda Nena potpisala je kolekciju Marburg tapeta

Artistic design je ključna reč koja određuje čitavo stvaralašto ove talenovane dame: pre nego što što su njeni hitovi odjeknuli u svetu, Nena je završila školu za zlatarstvo! „Kreativnost nije nešto što treba da se veže za jedan umetnički rod, niti bilo ko od nas treba da se ograniči i veže samo za jedan oblik izražavanja. Sve se menja i sve je u pokretu, budite slobodni“, poručila je slavna Nemica. Uticala je na muzički ukus generacija širom sveta, a sada donosi svoje viđenje zidne dekoracije za mnoge domove – jednom zvezda, uvek zvezda!

Kombinacija retro-lux, Nena za Marburg

 

Foto: Marburg press