Švajcarski i svetski finansijski centar osvežava dizajnerski projekat Hotel 25 hours Zürich West koji, smešten u jednoj od najviših zgrada u gradu, nudi novi doživljaj ove savršeno uređene zemlje. Eklektični dizajn zasnovan na primeni dizajnerskih klasika maštovito smeštenih u zabavne igre boja budi blage retro asocijacije i obećava savremeni komfor.

Neobičnih 126 soba ovog hotela potpisali su ciriški arhitektonski ateljei Alfredo Häberli i Aeberli Vega Zanghi Architekten koji su duhovito spojili ideju bankarskog centra i lanca dizajn-hotela. Hotel je vrsta vodiča i metafora za grad Cirih. S namerom da se primeni rečnik bankarskih simbola sobe podeljene u tri kategorije – zlatnu, srebrnu i platinastu – udovoljavaju svim kategorijama posetilaca: Etagenbett nudi komfor kolegama i prijateljima koji putuju zajedno, Häberli Suite je ekskluzivitet za naročite prohteve, dok pogodnost kao što je besplatno korišćenje bicikla čini ovaj hotel mestom porodičnog odmora. U odnosu na ovu postavku cene noćenja kreću se od 140 do 400 evra.

Srebrne sobe koje odlikuju naglašen kolorit i prijatna ambijentalna rešenja idealna su za večite sanjalice, putnike-boeme koji tragaju za inspiracijom. Sobe zlatnog programa, orijantisane prema gradskom parku, sa drvenim parketima i zagasitom tonskom skalom čine kategoriju moderne elegancije, stilski suzdržanije. Platinaste sobe sa balkonom kupaju se u svetlosti, petrolej boja je njihov akcenat, a neobična porstorna struktura opremljena je nameštajem svedene linije; namenje su posetiocima mondenskog duha i većih finansijskih mogućnosti.

Prostori kao lobi sa šik crvenim plafonom i uređenjem po uzoru na dnevnii boravak, konferencijska sala za 120 osoba kao interpretacija ciriškog trgovniskog jezgra i Neni restoran međunarodne kuhinje su u skladu sa ovim kosmopolitskim duhom grada. Dizajnerska misija ispunjena je u činjenici da svaki prostor šalje određenu poruku i da je veza sa gradom ostvarena kako u prenesenom tako i u direktnom značenju – zavese, tepisi, pojedinačni komadi nameštaja, lampe i dekorativni elementi na zidovima su u službi nosilaca simbola grada. Ako vas put povede ka Cirihu, priuštite sebi da na najopipljviji način vidite i iskusite kakvi su značaj i moć savremenog dizajna enterijera u svetu.

Foto: Hotel 25 hours Zürich West