Afro festival u Muzeju afričke umetnosti biće održan 29. i 30. juna tokom kojeg će biti predstavljena kultura i umetnost afričkih zemalja, a svečanim otvaranjem izložbe „Pod lupom – Staroegipatske zbirke u muzejima u Srbiji” manifestacija će biti otvorena 28. juna 2019.

Afro festival u Beogradu počinje izložbom „Pod lupom - Staroegipatske zbirke u muzejima u Srbiji”
Izložba predstavlja neke od najvrednijih i do sada retko (ili nikada) izlagane predmete iz staroegipatskih zbirki muzeja Srbije i rezultat je saradnje 11 institucija: Gradskog muzeja Vršac, Gradskog muzeja Sombor, Gradskog muzeja Subotica, Muzeja Srema, Narodnog muzeja Užice, Muzeja grada Beograda, Muzeja Jugoslavije, Jevrejskog istorijskog muzeja u Beogradu, Narodnog muzeja u Beogradu, Republičkog zavoda za zaštitu spomenika i Muzeja afričke umetnosti u Beogradu kao domaćina i nosioca projekta.

Afro festival u Beogradu počinje izložbom „Pod lupom - Staroegipatske zbirke u muzejima u Srbiji”
Afro festival je najznačajnija godišnja manifestacija koja se organizuje u Muzeju afričke umetnosti od 1997. godine. Afro festival predstavlja jedinstven događaj, kako u našoj zemlji tako i u širem regionu, a prepoznatljiv je po promociji afričkih kultura i atmosferi istinske kosmopolitske svečanosti koju kreira. Tokom festivala se organizuju izložbe i predavanja, koncerti, razgovori i putopisni programi, projekcije filmskog materijala o umetnostima i kulturama Afrike, muzičke i likovne radionice, kao i javna vođenja kroz muzejske postavke.

Posebno mesto na ovogodišnjem Afro festivalu zauzima zemlja-počasni gost Arapska Republika Egipat i nastup egipatske plesne trupe Reda. Više putem sajta www.mau.rs.

Foto: promo