Multimedijalna umetnica, Željka Mićanović Miljković, predstaviće svoj poslednji rad na izložbi „Prizor” u Maloj galeriji ULUPUDS-a u Uzun Mirkovoj 12 u Beogradu, od 15. do 23. septembra 2022. godine.

Izložba prikazuje Željkine radove na papiru i porcelanu. Poput mesta na kome se galerija nalazi, tako i ova izložba spaja različite puteve u umetničkom izrazu. Na naizgled drugačijim površinama, Željka stvara autentični svet kroz prikaze, prizore i prozire crpeći snagu i razigranost iz sveta detinjstva. Različite strukture, ručno rađeni papir, raznobojne niti i tanana stvorenja pomažu da taj svet iznova oživimo i radujemo mu se.

Na izložbi „Prizor” će biti prikazani radovi na ručno rađenom akvarel i japanskom papiru kao i radovi na porcelanu. Postavku čine lavirani crteži velikih i manjih formata na Arches i Hahnemühle ručno rađenim akvarel papirima kao i na japanskim papirima. Kombinovanom tehnikom akvarela, tuševa, akrilnih boja, kolaža i prošivanja postiže se prozračnost i slojevitost.

Na izložbi se susrećemo i sa porcelanskim objektima, koji svojom belinom, tananošću i lakom nepravilnošću podsećaju na upravo gore pomenuti ručno rađeni papir. ’„Svaki predmet nosi skrivenu poruku, rukom ispisanu reč, crtež. Zajedno čine jednu uvezanu priču povezanu nitima u pastelnim bojama, promaljajući se stidljivo poput sunca u zoru’’, kaže Željka.

Otvaranje je zakazano za u četvrtak, 15. septembar 2022. godine u 19.00 časova.
Izložba se može pogledati do 23. septembra u Maloj galeriji ULUPUDS-a u Uzun Mirkovoj 12.

Radno vreme galerije je od ponedeljka do petka od 12:00-19:00, subotom od 10:00-15:00 časova.