Revolucionarni tvorac prestižnih francuskoh art home koncepta Gérard Faivre nedavno je završio projekat L’Appartement at Rue Bonapart u Parizu inspirisan francuskom revolucijom u kojem se spajaju umetnost, dizajn, svetlo, muzika i mirisi. Projekat je uvijen u svoj istorijski veo, u građevini iz 1880. godine koja je locirana nedaleko od St.Germain, u kojoj je na svakom spratu jedan stan.

L Appartment at Rue Bonapart - Interview with Gerard Faivre 7

„Ono što me je u ovom projektu naročito zaokupljalo je prikaz originalne konstrukcije kroz mermer, stakla i drvo. Komponovao sam ovde naglašen scenski utisak inspirisan prošlošću i ampir stilom, istovremeno gledajući ka budućnosti. Pronašli smo boje-ambleme tog perioda kao što su narandžasta, zelena, plava i zlatne nijanse koje simbolizuju luksuz”, rekao je Gérard.

L Appartment at Rue Bonapart - Interview with Gerard Faivre 1

Odabir boja je praćen i luksuznim izborom materijala – somot, drvo i mermer – ove boje i materijali su najzastupljeniji u ampiru i simboli su takozvne  „buržozije”.

L Appartment at Rue Bonapart - Interview with Gerard Faivre  4
Dizajneri enterijera uvek traže nova rešenja i brendove kojima će ispratiti svoje zamsili, a u ovom slučaju je brend DelightFULL bio ogromno iskustvo. Portugalski brend je zastupljen kroz rasvetu dnevnog boravka: lampa Suspension iznad trpezarijskog stola, zatim zidna Hendrix lampa iznad sofe u dnevnom boravku i stona lampa Donna kod kamina su njegov izbor za ovaj francuski ekskluzivni enterijer.

L Appartment at Rue Bonapart - Interview with Gerard Faivre 6

Foto: promo DelightFULL