Conscious Exclusive, prestižna H&M kolekcija predstavljena je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta: reč je o trendi komadima koji su načinjeni od potpuno održivih materijala, neškodljivih za okolinu.
Kolekcija je prikazana pred velikim brojem modnih urednika, novinara, blogera i javnih ličnosti poput Ane Stanić, pop muzičarke i kantautorke, Jutjub zvezde Marije Žeželj, stiliste Ašoka Murtija, kreatorke Ines Janković, fotografa Miloša Nadaždina i mnogih drugih.


Eko-moda začinjena ukusom glamura je opis kolekcije namenjene ne samo onima sa istančanim ukusom, već i onima sa visokom svešću o održivom razvoju i potrebi očuvanja planete. Komadi odeće Concious Exclusive kolekcije izrađeni su od recikliranog plastičnog otpada iz okeana, organske svile, recikliranog stakla i plastike i predstavljaju iskorak H&M ka održivoj budućnosti mode.


Conscious Exclusive je ključni deo u kretanju kompanije H&M ka održivoj budućnosti. U celoj ponudi H&M-a, 20 odsto proizvoda pravi se od održivih materijala, a cilj je da se taj udeo povećava svake godine. H&M grupacija planira da do 2030. proizvodnju novih modela poveri isključivo ekološkim materijalima koji će nastati u njihovoj proizvodnji.

 

Kolekcija je dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj (Beograd) ulici kao i u oko 160 prodavnica širom sveta.

Foto: H&M promo  (Milarem Čaušević)