Astep brend koji kreira novu generaciju proizvoda za dom prikazao je na ovogodišnjem sajmu Salone del Mobile u Milanu lampu pod nazivom Candela koju je dizajnirao Francisco Gomez Paz.

carta_collection_shigeru_ban08
Candela je otelotvorenje evolucije rasvete koja pretvara toplotu u elektičnu energiju i simbol je dizajna za sva vremena, jer Astep koji su osnovali Alessandro Sarfatti i Nicholas Zambetti počiva na ideji predmeta koji digitalnim tehnologijama daju širi smisao i bolju primenu u domaćinstvu. Oba osnivača imaju veliko iskustvo u proizvodnji i dizajnu: Alessandro koji se o inovativnoj rasveti učio u okviru porodičnog biznisa i Nicholas koji je renomirani dizajner. Obojica su se iz Italije preselili u Kopenhagen gde su 2014. godine udružili oko zajedničke ideje – Asep-a.

carta_collection_shigeru_ban03

Mladi italijanski dizajner argentinskog porekla, Francisco Gomez Paz, je na osnovu skandinavske tradicije elegantnog svećnjaka i lampe nadogradio tehnologiju 21. veka: Candela sagoreva bioetanol od kojeg proizvodi sopstvenu energiju za prijatno LED svetlo i punjenje mobilnih uređaja putem USB priključka.

carta_collection_shigeru_ban04

Foto: Astep promo