Izložba „Mozaik malog formata XII” predstaviće u Maloj galeriji ULUPUDS-a (Beograd, Uzun Mirkova 12) dela 55 autora. Izlagači iz Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Namačke, Rusije, Crne Gore i Srbije prikazaće svoje radove beogradskoj likovnoj sceni i širokoj publici, a na izložbi će biti dodeljena nagrada za najuspešnije ostvarenje. Nagrada Borislav Boro Nježić za najuspešniji studentski rad od prošle godine nosi ime našeg velikog mozaičara.


Tokom trajanja izložbe u galeriji biće organizovana i radionica mozaika (kontakt za zainteresovane, autor projekta Petar Vujošević, tel: 063/72 44 003, e-mail: mozaik.malog.formata@gmail.com).
Formati dimenzija do 25×25 cm) dopuštaju posmatraču da sagleda dubinu pojedinačnih umetničkih praksi, od onih klasičnih, figurativnih do raznih tendencija i eksperimenata savremenog mozaika.
Na ovim izložbama je izlagalo preko 200 autora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Rumunije, Rusije i Bugarske, koji su se predstavljali svojim recentnim radovima. Tako je beogradska likovna publika mogla da sagleda kretanja na polju mozaičkog stvaralaštva ne samo u zemlji, već i u regionu.


Izložba se može pogledati od 24. oktobra do 4. novembra 2017. godine.

Foto: promo