Jedan od najplodonosnijih srpskih slikara, visoko rangiran na svetskoj umetničkoj sceni, Miša Mihajlo Kravcev, imaće ponovo veliku izložbu slika u Beogradu! Na izložbi koja će biti otvorena u utorak 12. novembra 2019 u 20h, u prostoru bivšeg salona nameštaja Eurosalon, Kralja Milana 2, na uglu sa Andrićevim vencem, biće izloženo oko 50 ulja na platnu i 17 radova ostalih tehnika, poput skica, akvarela, crteža, do sada manje poznatih javnosti, a sama izložba trajaće do 12. decembra.

„Ja ne želim da slikam ništa od onoga što bilo koji telefon ili foto aparat mogu da naprave brže od mene, ja slikam isključivo ono što nikada nijedan kompjuter ili sprava neće moći da postignu, a što će svaka živa duša uvek moći da snažno oseti. Ja slikam čistu emociju”, rekao je Kravcev.

Direktan povod za ovu izložbu je velika ilustrovana monografija sa delima ovog poznatog umetnika, koja će izaći u izdanju Derete, dvojezično, na srpskom i engleskom jeziku. Tekstove u njoj potpisali su razni eminentni kritičari, Maja Živanović, Mirjana Živković, a pre svih, Djordjo Graso, jedan od najuticajnijih evropskih likovnih kritičara i istoričara umetnosti i stalni selektor Venecijanskog bijenalea, na čiji je poziv Miša izlagao u Milanu, kao i na revijalnoj izložbi za vreme 58-og Venecijanskog Bijenalea, u renomiranoj palati Zenobio.

Na večeri otvaranja izložbe, mnogobrojni poštovaoci dela ovog umetnika imaće priliku da kupe ovu monografiju, u luksuznom izdanju, sa posebnim popustom, a dan kasnije, pojaviće se i u knjižarama.
Foto: press