Tri grupne fotografske izložbe autora iz Srbije objedinjene pod nazivom Serbie : Photo.biće prikazane u Srpskom kulturnom centru u Parizu. Koncipirane kao posebne celine one će doprineti uvidu u aktuelne teme, funkcije i modele organizovanja i predstavljanja vibrantne srpske savremene fotografske scene.

Dislokacije fotografska kolonija u Orlovatu, Ivan Petrović, Najamni radnik uzbira crni luk, Orlovat
“Nove razglednice Beograda” je postavka nastala kao posledica uspešne saradnje kolektiva Belgrade Raw i Tačke komunikacije na projektu “Zvučna mapa Beograda”. Fotografije i audio snimci razgovora sa sugrađanima i atmosfera grada koji predstavljaju deo lokalnog nasleđa upoznaju posetioce sa novim narativima društvene istorije i savremene svakodnevice koja čini duh jednog mesta onakvim kakav on često nije prikazan u turističkim prospektima.

Nove rayglednice Beograda, Belgrade Raw1
Izložba „Dislokacije: fotografska kolonija u Orlovatu“, u organizaciji kustoskog dua maramaida i udruženja „Kulturna periferija“, obuhvata radove sedam umetnika u mediju fotografije nastale na prvoj fotografskoj koloniji u selu Orlovat (Srbija) 2014. godine. Radovi realizovani u komunikaciji sa lokalnim stanovništvom i kontekstom, uključuju različite aspekte fotografije kao dokumenta, arhivskog predmeta, komunikativnog sredstva, metode za istraživanje vizuelne percepcije i kulturnih konvencija.

Dislokacije fotografka kolonija u Orlovatu, Aleksandrija Ajduković, Sjajne krave
Izložba „Fokus – umetnost kroz objektiv“ koju realizuje Nova Akademija iz Beograda predstavlja osam umetnika koji osim fotografije, stvaraju u mediju filma i videa (umetnost nastalu kroz objektiv). Kroz neposredne i lične modele mapiranja ili selekcije ukazuju na ono što je autorima fokus, odnosno, glavni motiv fotografisanja i istraživanja.
Na izložbi su predstavljeni radovi autora Aleksandrije Ajduković, Mihaila Vasiljevića, Gorana Gocića, Stefane Savić, Gorana Micevskog, Nine Todorović, Ivana Petrovića, Denisa Jeremića, Tijane Pakić Feterman, Milana Aleksića, Vesne Mićović, kolektiva Belgrade Raw.
Izložbe se realizuju u toku meseca fotografije kada se u Parizu odvija „Paris: Photo“, jedna od najvećih fotografskih manifestacija. Izložbe je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i može se pogledati do 12. decembra