Prodajna izložba eksponata inspirisanih kutijom biće otvorena 5. decembra 2017. godine u Maloj galeriji ULUPUDS-a (Beograd, Uzun Mirkova 12). Kutija kao tema probudila je inspiraciju, kreativnost i maštu umetnika različitih generacija i autorskih rukopisa koji su svoje kreativne radove izložili na postavci „Kutija”.


Povod za organizovanje prodajne izložbe ovakvih eksponata je bila želja kustosa Zorice Djermanov i Maje Škaljac Stanošević da aktiviraju umetnike da razmišljaju na temu kakva sve može biti unikatna kutija, kako spakovati novogodišnji, božićni ili rođendanski poklon u jednu ručno rađenu kutiju, da li kutija može biti instalacija, a da istovremeno nije utilitarna, može li biti dekorativni predmet i ukrašavati nečiji dom ili poslovni prostor…


Odjek na koji je naišla ova tema kod naših umetnika je bio iznenađujuć: od svežih, kreativnih ideja srednješkolaca iz Tehnoarta, preko interesantnih radova studenata sa FPU i FLU do umetničkih remek dela naših eminentnih umetnika. Različiti formati (od minijature do većih dimenzija), raznorodni materijali (keramika, drvo, karton, plastika, koža, tekstil, metal…) i tehnike izrade su rezultat koji smo dobili od umetnika koji su se odazvali na naš poziv i koji će obradovati Beograđane i goste našeg grada ovim umetničkim delima.

Foto: promo