Umetnička organizacija „Linija” predstavlja izložbu radova umetnice Jelene Dugalić – Milašinović, koja će biti otvorena 4. decembra 2017. godine u 19h, u sklopu tekuće izložbe radova grafičarke Ane Marinović u Gastro baru 20/44 (Beograd, Skadarska 40b) koja je otvorena 17. novembra 2017. godine.

Jelena i Ana rođene iste 1981. godine, slične po mnogo čemu, a opet različite i drugačije svaka po malo „luckasta” na svoj način. Spojila ih je umetnost, grafika, crtež, ljubav prema životu… Sličnog duha i temperameneta, sličnih pogleda na svet i život, došle su na ideju da se udruže na ovoj izložbi.

Na izložbi su prikazane grafike Ane Marinović iz perioda 2007. do 2017. godine (serija grafika pod nazivom „Kapije i prozori Beograda” – za ovu seriju grafika umetnica je dobila nagradu iz Fonda Beta i Rista Vuksanović, za najbolje ostvarenje iz oblasti grafike u 2008. godini).


Radovi koji će biti predstavljeni govore o mojoj percepciji savremenog društva i odnosa prema svetu koji autorke okružuje. U poslednjih 3 godine kroz likovno-grafičku formu Jelena se bavi pitanjem čovekovog karaktera i njegovog trenutnog stanja svesti u odnosu na moralne vrednosti koje su krasile generacije pre nas.

Izložba ove dve grafičarke, koleginice i prijateljice biće otovrena do 25. decembra 2017. godine.

Foto: promo