Emocionalna snaga svetlosti i njena sposobnost da naglase karakter materijala osnovna su ideja izložbe „Milleluci – Italian Style Concept” koja je održana u okviru sajma Cersaie 2017.

„Milleluci” je koncept grupne izložbe za koju su autori postavke, Angelo Dall’Aglio i Davide Vercelli, inspiraciju pronašli u legendarnoj italijanskoj emisiji iz 1974. koju su vodile Mina i Raffaella Carrà. Izložba koja uključuje eminentne proizvođače podeljena je u deset tematskih scena, svaka inspirasana određenim filmskim ili pozorišnim žanrom.; reč je o putovanju za više čula čiju atmosferu čini rasveta kombinovana sa klasičnim formama, različitim stilovima koje naglašavaju površine predmeta i ističu lepotu industrijskog dizajna.


Ovo narativno vođenje kroz iluminarne ambijente ističe vrednosti i kvalitet italijanskog dizajna: različiti stilovi mahom inspirisani 70-im godinama prošlog veka izvedeni su u okvirima deset soba, gde je svaka inspirsana čuvenim filmovima i scenskim umetnostima (Madame Butterfly, Goldfinger, Junior, Valentina, Once upon a time in America…).

Foto: Saverio Vallauri