Ela Doran (Ella Doran) najavila je novi asortiman poklona „Clean Up Camo”, kreiran sa dizajnerom Sofijom Tomas (Sophie Thomas).

Dizajnerka i zagovornica održive ekonomije Ela Doran sarađivala je sa dizajnerom komunikacija i aktivistom za zaštitu životne sredine Sofi Tomas na novom asortimanu poklona koji sadrži dizajn tekstila Clean Up Camo po meri ovog dvojca, koji ne samo da skreće pažnju na ogromne količine odbačene plastike u našim okeanima, već koristi ga kao inspiraciju za seriju lepih proizvoda.

Ela Doran predstavila je novi asortiman poklona „Clean Up Camo”

Asortiman je takođe izabran da prati aktuelnu izložbu Muzeja dizajna „Era otpada: šta dizajn može da uradi?“, koja priča priču o ekološkoj krizi koju je stvorila naša ekstraktivna ekonomija „uzmi, napravi, odbaci“. Izložba u Londonu, koja traje do 20. februara 2022., istražuje kako se smeće može transformisati u nove resurse i kako dizajn može pomoći da se uvede novo doba u kojem ne postoji takva stvar kao što je otpad.

Nova paleta proizvoda sadrži fotografske dizajne štampane na recikliranom somotu i platnu, napravljene od plastike nakon upotrebe – kao i rajsferšlusi i punjenje jastuka – i ponovo upredene u poliester, sa tekstilnim dizajnom koji sadrži vešte aranžmane okeanske plastike koju je prikupila Sofija i fotografisala Ela.

„Iz daljine, dizajn podseća na šarene italijanske mozaik pločice“, kaže Ela, „sa pravom prirodom objekata vidljivom samo pod pažljivim pregledom.“

Nova linija uključuje reciklirani somotni jastuk sa ivicama sa cevima; šal četvrtastog vrata i duži šal; džepni kvadrat; tanka kravata i dve torbe sa patent zatvaračem – jedna ravna i jedna 3D.

Foto: press