Izložba Restitucija kulturnog nasleđa Aleksandra Denića biće predstavljena 5. maja 2017. u Uličnoj galeriji, kada vas očekuje i bogat umetnički sadržaj na Fijuk sajmu u Centru urbane kulture.  Čvrste strukture i formacije Denićevih kompozicija, svedoče o snazi potrebe za raščišćavanjem kulturnih dilema.

Restitucija kulturnog nasleđa jasan je nastavak i vrhunac dosadašnjeg Denićevog opusa. Prethodilo joj je dugotrajno praktikovanje nasumičnih, iako vrlo preciznih paradoksalnih spojeva likova i pojava iz političkog, kulturnog, estradnog i fiktivnog života. Do ovakvih spojeva na slikama, crtežima i u Denićevim danima, dolazio je intuitivno, svakodnevno, tačno, ali brzo. I davao svakodnevni komentar i putokaz za snalaženje u devastiranom prostoru kulture. Restitucijom se nude neki konačni odgovori, viši uvidi, celovito saznanje kojem je samo potrebno poverovati bez ironije i zadrške.

Ulična galrija nalazi se u Čavketovom pasažu, talnije u prolazu koji povezuje Trg Nikole Pašića i Nušićevu ulicu. Izložba će trajati do 12. maja.