Savremeno oblikovano staklo, jednostavne forme koje odgovaraju modernom funkcionalizmu odlika su turskog globalnog brenda NUDE. „Jednostavno je lepo”, je sintagma pod kojom nastaju dekorativni objekti, pa sve do onih pravih statement detalja za dom.

Dizajnerski globalni brend iz Istanbula NUDE predstavio je svoju novu kolekciju na frankfurtskom sajmu Ambiente – reč je o kolekciji stakla sa piće i posluženje visokokvalitetnog dizajna. Činjenica da su za ovaj brend kreirali imena kao što su Ron Arad, Space Copenghagen, Thomas Kral i drugi govori o kvalitetu proizvoda koje odlikuje izuzetna elegancija i jednostavnost. Pažljivo ručno izrađen rukom veštih zanatlija, asortiman pokazuje varijacije jednostavnih linija i sofisticiran stil.

Pored čaša koje su oblikovane da čuvaju arome pića, tu je i kolekcija ručno izrađenih kristalnih svećnjaka u tri karakteristične veličine koji su pogodni i za unutrašnju i upotreba na otvorenom. Svaki komad predstavlja skulpturalnu formu, sa bakarnom osnovom koja reflektuje svetlost koja stvara topli sjaj.

Foto: Nude design