Radovi likovnog konkursa 30×30 cm koji raspisuje Kulturni centar Zrenjanin u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem predstavljeni su na izložbi koja je otvorena 13. decembra 2019. godine. Prikazani su radovi 159 autora koji su konkurisali većinom slikama i skulpturama. Na ovaj međunarodni konkurs odazvalo se 202 umetnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, BiH, Republike Srpske i Italije.

Žiri u sastavu Ana Stanar, istoričar umetnosti; mr Vukašin Milović, vajar i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta odabrao je radove 159 autora i dodelio tri nagrade: Marko Vukša (prva nagrada), Suzana Vučković (druga nagrada) i Ivana Radovanović (treća nagrada).

„Poštovane koleginice i kolege, zahvaljujem vam na učešću na konkursu 30×30. I ove godine je stigao veliki broj radova. Zbog prostornih i drugih okolnosti morali smo da odaberemo određeni broj radova. Žao nam je što nismo mogli da uvrstimo i one koji su po kvalitetu mogli da budu sastavni deo ovog projekta”, izjavio je autor projekta.

 

Foto: Kulturni centar Zrenjanin (Dušan Udicki)