Renoviranje Nacionalne galerije portreta u Londonu podrazumeva sveobuhvatnu transformaciju i novi dizajnerski pristup u kojem će učestvovati Nissen Richards Studio koji je specijalizovan za dizajn izložbe i kulturni sektor.

Renoviranje Nacionalne galerije portreta u Londonu obuhvata novu dizajnersku interpretaciju

Ovaj projekat održava se pod nazivom Inspiring People i njega će izvoditi Jamie Fobert Architects, uz podršku National Lottery Heritage Fund. Biće i ponovno postavljna zbirka koja pokriva tudorski period do danas, predstavljajući širi i raznovrsniji izbor portreta. Studio Nissen Richards radiće na novim mogućnostima dizajna interpretacije koje će renoviranje omogućiti.

„Apsolutno smo oduševljeni ovim projektom i saradnjom sa Nacionalnom galerijom portreta, jednom od mojih omiljenih galerija, na ovom značajnom projektu“, komentarisala je Pippa Nissen, direktorica studija Nissen Richards.

 

Renoviranje Nacionalne galerije portreta u Londonu obuhvata novu dizajnersku interpretaciju
NPG Gallery Record – Gallery Interior Photograph – Born Digital

Projekat će pružiti jedinstvenu priliku za ponovni prikaz celokupne kolekcije, kao i nadogradnju prostora galerije, uz istovremeno slavljenje postojeće arhitekture i dekorativnih karakteristika. Održavajući hronološki pristup, sveobuhvatno ponovno povezivanje od početka do kraja prikazaće dela koja su relevantna za širi krug publike. Među najdražim slikama Galerije biće još dela iz njene kolekcije od 250.000 fotografija, u rasponu od 1840. do danas.

 

Jamie Fobert Architects dizajnirali su novi ulaz i predvorje za severnu fasadu galerije kako bi stvorili prijatniji i izdašniji ulazni prostor i rasteretili postojeći zagušeni pristup posetilaca. Tri prozora će biti izmenjena tako da formiraju vrata koja vode do novog, otvorenog ulaznog hola, koji će se povezati sa glavnom salom krila Ondaatje i stvoriti bolje veze unutar zgrade.

Ovde će biti osnovan i novi prostor za napredak i istraživanje, u Galeriji stvaranjem znatno unapređenog Centra za učenje. Novi centar povećaće prostor za učenje Galerije sa jednog studija na tri. Svaki studio će imati specijalnu opremu i prostor za rad, pružajući bolje iskustvo učenja školama, porodicama, mladima, grupama u zajednici i odraslim učenicima.

Foto: NPG Gallery Record – Gallery Interior Photograph – Born Digital, Digital Copy