U moru politički i socijalno angažovanih izložbi i performansa, umetnica Tanja Đokić nas postavkom „S one strane duge” od 28. marta do 6. aprila poziva na jedno novo, vedro likovno putovanje u galeriji Singidunum! Prava je blagodet kada u prostoru galerije možemo da uživamo u jednoj odličnoj slikarskoj postavci sa pozitivnom porukom i vedrom tematikom!

Uz ove slike svi zajedno možemo da putujemo u neki lepši i veseliji svet prepun boja, ljubavi, osmeha, dobrih vibracija… Jarke boje (crvena, žuta, plava, zelena), naslikani motivi koji se multiplikuju na platnima i simbolizam (kućice, zaljubljeni parovi, sunce, ribe, plodno drvo, jedro voće, poljupci, zagrljaji) na ovoj postavci nas prosto uvlače u sebe, puneći našu dušu i srca radošću koja nam je u ovo vreme više nego potrebna.

Tanja Đokć aktivno izlaže od 1997. godine širom sveta i iza sebe ima preko 20 izložbi (Beograd, Bali, Paris, Cambridge, Jakarta, Lexington…). Rođena je u Prištini, predfakultetsko iskustvo u veštini slikanja sticala je četiri godine u umetničkim školama u Sjedinjenim Američkim Državama, McAteer School of Arts (San Francisco, California). Diplomirala je 1997. godine i magistrirala 2000. godine, na FLU u Beogradu i Prištini, odsek slikarstvo.

Stipendista je vlade Indonezije i gostujući umetnik na Indonežanskom Univerzitetu umetnosti na Baliju (2003/2004). Dobitnik je nagrada za crtež i slikarstvo u zemlji i inostranstvu; član je umetničkih udruženja, ULUPUDS-a i ULUS-a, zatim Cambridge Art Association (SAD), a od 2007, počasni član Udruženja savremenih umetnika Džakarte (Indonezija).

Foto: promo