Svetao, prozračan i prostran stan od 150 m2 u Istanbulu (Etiler) pleni rasterećnim prostorom i modernom jednostavnošću, kao odraz potreba i životnog stila njegovog vlasnika, koji je profesionalni dizajner.

 

HOUSE S, Hande Koksal, dnevni boravak 2

Tri spavaće sobe, veliki dnevni boravak i radni prostor adaptirani su u zgradi iz 70-ih godina, a potpisala ga je arthitekta Hande Köksal, u okviru projekta House S.

Uvažavajući glavne karakteristike modernističkog arhitektonskog duha u kojem je zdanje nastalo arhitekta Hande Köksal je sačuvala beli teraco pod i čiste zidne površine koje je kombinovala sa umetničkim slikama, skulpturama i detaljima u bojama koji daju toplinu i živost ambijentu.

HOUSE S, Hande Koksal, ulaz

 

Ulazni pregradni zid koji je nekada delio kuhinju od dnevnog boravka je srušen kako bi se postigao otvoren prostor. Skluptura ajkule je jedna od omiljenih i stoga ima počasno mesto.

HOUSE S, Hande Koksa, kuhinja 1

 

Kuhinja ima centralno mesto u stanu, u njoj se porodica i prijatelji okupljaju i tokom pripremanja jela. Otvor koji spaja kuhinju i dnevni boravak često se koristi za serviranje jela ili kao bar, za kratka obedovanja.

HOUSE S, Hande Koksa, kuhinja

 

Ogroman dnevni boravak s pogledom na zelenilo zahvaljujući svojoj raskošnoj kvadraturi (65 m2) tokom letnjih dana zemenjuje terasu.

HOUSE S, Hande Koksal, dnevni boravak

 

Hodnički deo koji povezuje dnevni sa privatnim odajama je dekorisan fotografijama koje je sam vlasnik stana, dizajner, snimao u termama Vals, spa ekstenziju čuvenog švajcarskog arhitekte Petera Zumhorr-a.

HOUSE S, Hande Koksal, detalj u kupatilu

 

Spavaći blok je pokriven parketom koji mu daje potrebnu toplinu, a kupatilo krasi čuveni italijanski mermer iz Karare.

HOUSE S, Hande Koksal, spavaća soba

Foto: studio Hande Köksal