Apartman koji služi kao B&B smeštaj u centru Napulja odiše modernošću, komforom i funkcionalnošću kakave urbani turista očekuje: projekat OSB&B koji je potpisao in-nova studio već svojim imenom nagoveštava u kom pravcu je išla kreativnost dizajnera enterijera.


Površina od 100 m2 podeljena je na dva stana studijskog tipa kojima vizuelno, ali i funkcionalno dominiraju OSB ploče. Ovaj jeftin materijal fantastičnih mogućnosti postao je veoma popularan na Zapadu poslednjih decenija, jer je pristupačan i vrlo fleksibilan u primeni. Sastoji se od drvenih otpadaka koji su presovani i zbog svoje veličine stvaraju bogatu strukturu u ploči.

Male anonimne hotele bez ličnog i intimnog doživljalja mnogi su zamenilli upravo iznajmljivanjem stana „na dan”, a jedan ovakav upravo odgovara želji da se prijatan osećaj boravka u domaćoj atmosferi ponese sa godišnjeg domora. Pretvaranje ovakovg smeštaja u sopstveni dom je razlog zbog kojeg se mnogi odlučuju za njega.


Kuhinja, dnevna i spavaća soba smešteni su u open space kojem je primena OSB ploča kroz jednostavnu namenu donela donela moderni šmek.

Foto: Mario Ferrara