The Bristol Loaf je zanatsko-ugostiteljski objekat čiji dizajn naglašava sve aspekte njegove vrednosti. Engleski šarm, dizajnersko umeće i tradicionalne vrednosti zanata čine ovo mesto jedinstvenim, koji je nominalno definisan kao pekara. Ovaj projekat potpisala je agencija za dizajn enterijera i brending Phoenix Wharf.

Reč je o pekari i kafeu koji je preuređen sa ciljem da vrhunski dizajn pokaže značaj i vrednost starih zanata, kao i da ispuni svoju funkciju dostave proizvoda i predstavljanja različitih malih proizvođača peciva, sireva, vina…
Čitava ideja je nošena na krilima sintagme koja kaže da „prvi zalogaj počinje očima”, pa je tako šarm ovog izuzetnog mesta podjednako važan, koliko i kvalitet ponuđenih proizvoda. Sastoji se iz dva dela, prednjeg ugostiteljskog koji se prostire na 240 m2, i onog zadnjeg dela, takozvanog iza pulta, koji se prostire na 90 m2.

Funkcionalan dizajn podrazumevao je maksimalnu saglasnost namene i prostora, pa je tako kuhinjsa reran u centralnom delu tako da se toplota širi ravnomerno u celom prostoru, a miris svežeg peciva ispunjava ambijent. Priroda je velika inspiracija, tako das u biljke sastavni deo koncepta, a rustika i taktilne structure ovde naglašavaju autentičnost prostora.

Foto: Phoenix Wharf