André Teoman, portugalski dizajner, oduševio je svojim nastupom na poslednjem izdanju frankfurtskog sajma Tendence duhovitim i eksperimentalnim radovima koji su na granici dizajna i umetnosti. Oduševljen lutkama, pozorištem i dizajnom Teoman stavara konceptualne objekte koji su izraz njegove kreativnosti, vrcavog duha i emocija, više nego inovativnosti i tehnologije.

Radio je za nekoliko luksuznih brendova kao što su Boca do Lobo i Koket gde je svojim rešenjima za komodu (Piccadilly Cabinet) i luster (Hypnotic Chandelier). On kreira sopstveni svet od neobičnih objekata koje stavlja u svrhu sopstvenog humorističkog izraza. Emocija je izraz prvog reda koji posmatrača poziva i na razmišljanje. Za svoj rad Teoman je međunarodno više puta nagrađen, a jedna od najprestižnijih je Adesignaward 2015.


Lampa Jack je duhovito rešenje za sve one kojima je dosta kablova: Jack je jednog dana ustao i rekao “Dosta mi je tih kablova”. Jack je umesto da skriva problem, odnosno kablove, istakao o čemu je reč, pa ih tako obmotao oko sebe. Tako i svaki korisnik ove lampe može da je obmota na način na koji to želi.

Tabla Kaleiodscope je inspirisana stolom i samim tim ona je između table i stola koja može da se prilagodi svakom radnom kutku, bilo da su njeni korisnici deca ili odrasli.

Ogledalo Rapunzel načinjeno je od recikliranog tekstila i visi s plafona na kanapu koji je načinjen od otpadnih komadića.

Više o radu André Teomana putem sajta http://andreteoman.com/