Izložba „Isidora“ – rekonstrukcija sobe Isidore Sekulić od stvari koje je književnica usmenim testamentom zaveštala Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković” biće otvorena 25. februara u Kući Kraljaa Petra I! Izložba će biti jedinstvena prilika da publika prvi put nakon 58 godina (od smrti književnice) vidi njene lične stvari (nameštaj, knjige, dokumentaciju, sitne lične predmete) koji se čuvaju u Legatu Isidore Sekulić.

Isidora Sekulić za radnim stolom

Izložbu će otvoriti prof. dr Aleksandar Jerkov, upravnik Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković” i Dušan Dinčić, predsednik GO Savski venac. U muzičkom programu nastupiće pijanistkinja i kompozitor Vera Milanković.

Projekat ima istorijsko-umetnički i edukativni karakter i od izuzetnog je značaja za domaću i regionalnu kulturnu scenu. Projekat, pored izložbe, obuhvata i prateće programe vezane za našu znamenitu književnicu (kniževno veče posvećeno stvaralaštvu Isidore Sekulić, Čajanke u 5 sa muzičkom pratnjom – kao omaž njenim čajankama i stručna vođenja kroz izložbu).

Izložba će biti otvorena do 9. marta 2016, radnim danima od 12 do 18 časova i subotom od 10 do 12 časova. Stručna vođenja radnim danima od 17 i subotom od 11 časova, a ulaz je slobodan.

Autorke projekta Isidora”: Laura Barna i Lidija Jakšić.

Organizatori izložbe: Kuća kralja Petra I, Univerzitetska biblioteka Svetozar Marković”, GO Savski venac i Fond Isidora Sekulić”.