Gala koncert „Amore per sempre” biće održan 3. aprila 2021. u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine: nastupaće tri umetnika našeg porekla koji karijeru grade u inostranstvu – poslednja učenica Monserat Kabalje, sopran Tamara Rađenović, bariton David Bižić i pijanista Đorđe Nešić.

Jedinstven spoj tri generacije umetnika našeg porekla, sa impozantnim biografijama, u Beograd stižu iz Karnegi hola, Metropoliten opere, Pariske nacionalne opere, Madridske kraljevske opere, Kraljevske opere Kovent Garden, Bečke državne opere, Boljšoj teatra…

Gala koncert „Amore per sempre” na Kolarcu sa tri vrhunska umetnika

Pred publikom Kolarčeve zadužbine izvešće atraktivno kreiran repertoar. Na koncertu će biti izvedene poznate arije i dueti iz opera „Figarova ženidba” od Mocarta, „Boemi” od Pučinija, „Lovci na bisere” od Bizea, „Faust” od Gunoa, španske i italijanske pesme, kao i klavirska dela Debisija i Rahmanjinova.

Pored toga što su svi troje vrhunski umetnici, iza Tamare Rađenović stoji i sjajna i atraktivna priča. Pokojna Monserat Kabalje ju je lično odabrala i Tamara je sa njom nastupala, a i družila se i privatno (ima divne priče o toj saradnji). Pre tri godine je diplomirala solo pevanje na prestižnoj muzičkoj akademiji Royal College of Music u Londonu. Tamara je prva umetnica sa prostora bivše Jugoslavije i još uvek jedina koja je primljena na odsek solo pevanja na ovom prestižnom muzičkom konzervatorijumu.

Foto: press