Mikser Festival i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu pozivaju autore da učestvuju na konkursu za umetničke radove Crna kutija / Black Box, koji će biti predstavljeni u okviru predstojećeg Mikser festivala, od 8. do 12. juna 2016, na ulicama Savamale.

Black box 3

Projekat Crna kutija / Black Box, kolektivna umetnička instalacija na otvorenom prostoru, nastao u saradnji Mikser Festivala i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu kao platforma za podršku razvoja mladih i neafirmisanih autora iz oblasti likovnih umetnosti i ove godine će predstaviti 100 autora odabranih na javnom konkursu od strane stručnog žirija koji čine Marko Lađušić, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti, Davor Dukić, umetnik, Marko Stanković, vajar i Maja Lalić, arhitekta, kreativna direktorka Mikser Festivala.

Black box

Tema ovogodišnje Crne kutije, Brisanje prošlosti, odnosi se na jedan od najvećih izazova za pojedinca u današnjem svetu masovnog nadzora i hiperumreženosti u kojem dolazi do prezasićenosti informacijama, a to je tumačenje prošlosti, odnosno selekcija informacija koje su najpribližnije istini o nekom događaju, ličnosti ili fenomenu.

Umetnici su pozvani da odgovore na temu konkursa kroz mikro-umetničke intervencije na ograničenom zadatom prostoru crne kocke (60x60x60cm), i na osnovu anatomije ličnih, intimnih vizija doprinesu da se otvori šira tema o mogućim alternativnim scenarijima za kolektivni boljitak.

Prijave se vrše popunjavanjem elektronskog formulara dostupnog na adresi www.blackbox.mikser.rs, a rezultati konkursa će biti objavljenji na web strani www.mikser.rs.