ArtLink festival će biti održan od 10. do 12. septembra 2020. godine, u partnerstvu sa Beogradskom tvrđavom, na nekoliko lokacija na Kalemegdanu, u okviru „Kalemegdan Summer Festivala“, uz podršku Grada Beograda.

Dva velika koncerta će biti održana u četvrtak, 10. septembra i u petak, 11. septembra 2020. godine, od 19.30 časova, na platou kod spomenika „Pobednik” na Gornjem gradu Beogradske tvrđave, dok je subota, 12. septembar rezervisana za nastupe muzičara na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu.

ArtLink festival 2020. U okviru „Kalemegdan Summer Festivala"
Bendžamin Hemhuts

Koncertima na otvorenom ArtLink festival u svom osmom skraćenom izdanju, u partnerstvu sa Beogradskom tvrđavom, predstavlja regionalni kamerni orkestar mladih umetnika „Kamerata Balkanika”.  “Kamerata Balkanika” će nastupiti obe večeri dirigentom Bendžaminom Hemhutsom iz Belgije. Poslednjeg dana festivala, u subotu, 12. septembra 2020, u 12h, predstaviće se ArtLink mladi virtuozi, dok će u večernjim satima nastupiti Zapadno-Balkanski sekstet, koji je deo iste regionalne inicijative.

ArtLink festival 2020. U okviru „Kalemegdan Summer Festivala"
Žan Pol Gasparian

Poštujući mere prevencije i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19, publika će moći koncerte da prati i putem lajvstrima preko Art Link youtube kanala.

Foto: press