Coblonal Interior Design Studio potpisuje enterijer koji odlikuju elegancija i rustika istovrmeno, a koji su podređeni suštinskoj funkcionlanosti doma koji se nalazi nadomak Barelone, u mestu Sant Cugat del Vallés.


Drvo je glavni protagonista enterijera čiji su vlasnici zahtevali komfor i multifunkcionalnost svih prostorija, kao i toplinu koju vezujemo za organski apsekt.


Rezultat rada dizajnera je postizanje sklada u linijama koje nastaju u spoju različitih arhitektonskih volumena i dizajniranih komada s jedne strane i živih struktura nesavršenih prirodnih materijala s druge.


Cementnosivu nijansu poda i mirne linije razbija rasveta koja svemu daje sofisticiranu notu.


Spavaća soba osmišljena je kao jedinstven prostor koji se prostire na celom spratu čime se obezbeđuje multifunkcionalnost prostora u koju su uključeni garderoba i kupatilo, loft i radni prostor sa malom terasom ipsred.


Svi ovi mini-ambijenti su spojeni u jedan koji je povezan nameštajem i mudrim rasporedom rasvete. Čitav prostor je dizajniran tako da je podređen potrebama spavanja: u radnom prostoru i loftu su sofe koje su pogodne za spavanje, dok drveni paneli doprinose boljoj podeli i prilagodljivosti prostora.


Dečja soba opremljena je velikim stolom i policama koje se lako prilagođavaju nameni, a koje je prema meri ovog prostora osmislio studio Coblonal Interior Design. Borovo drvo je primenjeno za komadni nameštaj i za ugradni garderober.


Trpezarijski deo i kuhinja se ističu kontrastnim materijalima: ovde je reč o susretu stilova i obrade. Primena rustične strukture hhrasta naglašava čiste kuhinjske frontove.

 


Sve u svemu drvo je kičma dizaja i strukture ovog toplog prostora.


Foto: Coblonal Interior Design Studio