Kraljevska akademija Zapadne Engleske (lokalno poznata kao RVA) je ponovo otvorena, nakon transformacije kapitala Light and Inspiration. Spicer & Cole, novoosnovani, lokalni, porodični brend F&B, čini deo obnovljene šeme a višestruko nagrađivani dizajneri iz studija Bristola Phoenix Wharf pomogli su u osmišljavanju nove ponude, sada petog prodajnog mesta Spicer & Cole u Bristolu i njegove prve koncesije.

Dizajn ugostiteljskog objekta koji pruža intian osećaj: Spicer & Cole u engleskom Bristolu rad je studija Phoenix Wharf
Portfolio studija Phoenix Wharf nagrađivanih prostora za hranu i ugostiteljstvo u regionu potvrdio je njihove dizajnerske akreditive za ovaj projekat.

Dizajn ugostiteljskog objekta koji pruža intian osećaj: Spicer & Cole u engleskom Bristolu rad je studija Phoenix Wharf
Novi kafić Spicer & Cole je pristupačan i prijatan prostor u obliku slova T od 106 kvadratnih metara u prizemlju Akademije, koji se nalazi levo od predvorja glavnog ulaza i povezuje se sa novouređenim prostorom za sedenje na spoljnoj terasi, koji je obložen jork kamenom. Nova zastakljena vrata većeg obima na prednjoj strani zgrade vizuelno povezuju kafić sa terasom i obezbeđuju povećan ulazak prirodnog svetla u unutrašnji prostor kafea. Lokalitet je ranije bio i kafić, ali sada zauzima proširenu podnu ploču, uključujući dodatnu malu, nekadašnju galeriju, plus nova dodatna sedišta na spoljnoj terasi.


„Spicer & Cole su već napravili paletu boja i materijala brenda u svoja postojeća četiri prodajna mesta“, dodala je Ema Karter (Emma Carter), „i došli su u Phoenix Wharf da pomognu u oživljavanju svojih ideja vizualizacijom nove šeme i kreiranjem enterijera koji će dobro funkcionisati sa RVA linijama, bojama i dominantnim materijalima, koji uključuju mermer – nije materijal koji je brend ranije predstavljao”.


Novi enterijer sadrži vertikalne hrastove obloge na donjim zidovima, formirajući liniju koja pomaže u stvaranju topline i intimnosti unutar impozantnih proporcija sobe, uključujući plafon visok 5 m. Novi, slobodni nameštaj uključuje jednostavna drvena sedišta sa odgovarajućim podlogama za sedišta od karamelne kože i stolovima sa belim vrhovima od tamnozelenog metala. Stoji.


Velika zidna polica desno od glavnog prostora kafea, iza pulta, takođe služi da uravnoteži veliku visinu sobe i ima crnu čeličnu strukturu, koja je ispunjena biljkama i staklenim posuđem. Velikodušno prepuna sadnja visi sa dve okrugle strukture u glavnom prostoru kafea, što dodatno pomaže da se stvori intimniji osećaj.

Foto: Story Photography