Asocijacija ARTIQ iz Velike Britanije proglasila je ovogodišnjeg dobitnika nagrade The Graduate Art Prize 2018 – mladi grčki umetnik Theo Bargiotas dobitnik je ovog priznanja.

Nagrada sadrži ugovor sa vodećom umetničkom konsultantskom asocijacijom ARTIQ, novčani iznos od 2000 funti i dugoročno sponzorstvo advokatske kancelarije Herbert Smith Freehills i Atlantis Art Supplies. Za ovu nagradu mogu da konkurišu svi britanski i internacionalni studenti koju su u ovoj zemlji stekli diplomu BA ili MA.

Theo je diplomirao na The Ruskin School of Art (University of Oxford). Za svoj intrigantan rad, sliku „Untitled” dimenzija 1×1,5 m izvedenu u ulju na platnu mladi umetnik je izjavio: „Delo pripada narativnom slikarstvu koje obuhvata tematiku žrtvovanja i gubitka. Slika, kao i većina umetničkih radova, postavlja pitanje o smislu čovečnosti, a kroz moj rad je to pitanje formulisano šta nije čovečno. Slikom je rečeno da ne postoji jedinstvena realnost, da je pre reč o zbunjujućoj, ali lepoj amalgamskoj različitosti ”.

ARTIQ (www.artiq.co) je osnovao Patrick McCrae 2009. godine sa ciljem da se vrhunska umetnost predstavi na adekvatan način, da se prikaže publici i potencijalnim klijentima. Asocijacija je kativna u Velikoj Britaniji i van nje, sarađuje sa mladim i prespektivnim, kao i osvedočenim umetnicima i ima pristup i saradnju sa galerijama kao što su The National Gallery, The National Portrait Gallery and The British Library.

Grčki umetnik Theo Bargiotas dobitnik je međunarodnog priznanja The Graduate Art Prize 2018 koju dodeljuje asocijacija ARTIQ
Rad drugoplasiranog umetnika, Felicity Meachem-a, I’m alright, hiding tonight. ulje na platnu, 1 x 1,5 m 

Foto: press