Novogodišnja prodajna izložba radova malog formata na kojoj učestvuje 122 autora biće predstavlljena od 16. decembra 2021. do 20. januara 2021 u Maloj galeriji ULUPUDS-a (Uzun Mirkova 12).

Beogradska minijatura u organizaciji Male galerije ULUPUDS-a ( Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) je izložba koja u potpunosti opravdava očekivanja ljubitelja originalnog, umetnički skladnog dela malog formata.

Izložba „Minijatura 6“ u Maloj galeriji ULUPUDS-a predstavlja širok spektar radova malog formata
Mateja Marković

Bilo da je ono prikazano na slikarskom platnu, tehnikom akvarela, jajčane tempere, fotografskim umećem, ili u materijalu pogodnom za oblikovanje željene forme – skulpture u prostoru (drvo, keramika, metal, žica, koža) čine da Mala galerija ULUPUDS-a postane prijatan praznični kutak, protkan neusiljenom i spontanom razmenom energije umetnika i posmatrača.

Miloš Šarić

Kako se nižu godine, ova izložba pak postaje sve mlađa. Razlog je – veliki odaziv (na ovaj konkurs ) studenata umetničkih škola i fakulteta. Za njih je ovo učestvovanje značajno, kako bi se lagano uklopili u svet iskusnih, nagrađivanih stvaralaca, kojima ova izložba predstavlja pravu poslasticu za kraj umetničko – izlagačke godine.
I tako kao što umetnici koji se predstavljaju u tehnici mozaika, stvaraju svoje delo, uklapajući male delove kamena i stakla, i ova šesta izložba minijatura u prostoru Male galerije ULUPUDSa se » izgradila » u šaroliku, maštovito zamišljenu vizuelnu scenu sa željom da se upotpuni Vaša i naša kolekcija.

Miona Marta Marković

 

Tekst: Zorica Đermanov, istoričar umetnosti

Foto: naslovna objava rad Silve Vujovič

format_88_ izlozbam_minijatura_6_u_maloj_galeriji_ulupuds_a_predstavlja_sirok_spektar_radova_malog_formata