Umetnička asocijacija ArtLink i Zavod za proučavanje kulturnog razvitka organizuju prodajnu ArtLink-ovu izložbu radova primenjene umetnosti na kojoj će biti dostupni radovi iz različitih oblasti primenjenog stvaralaštva kao što su keramika, tekstil, koža, nakit, minijatura, fotografija, grafika… Novogodišnji bazar deo je ArtLink-ove humanitarne inicijative Umetnici umetnicima, čiji je cilj podrška mladim muzičkim talentima.

Ksenija Terzić
TOTA art forms

Na izložbi će biti predstavljeni radovi studija za keramiku Đir autora Milice Petrović, umetnički nakit brendova Numen Porcelan, Sofije Janković, TOTA art forms i Delightme, tilda tekstilne lutkice DA-NA-NA predmeti od kože senografa Ksenije Terzović, minijature Simone Pavlović, potom slike, grafike i fotografije renomiranih umetnika Nikole Žigona, Zorice Obradović Lončar, Budimira Dimitirjevića, Maria Đikovića, Mie Medaković Topalović, Jakše Vlahovića i Marije Dokmanović.

Simona Pavvlović
Delightme, Jelena Milić

Povodom toga, v.d. direktora Zavoda Marko Krstić, rekao je da: „Zavod za proučavanje kulturnog razvitka nastavlja da pruža podršku umetnicima i pomaže im da svoja dela predstave publici. Zaprokul kao institucija ima u fokusu inicijative koje afirmišu različite oblasti kultureˮ.

da-na-na
Studio keramike Đir, Milica Petrović

„U ovo veoma nesigurno vreme, u kome su umetnost i umetnici duboko pogođeni posledicama pandemije jer nisu u mogućnosti da svoj rad predstave i da uspostave komunikaciju sa publikom na način na koji su to ranije činili, ArtLink je kreirao novu platformu i fond Umetnici za umetnike. Poseban značaj za ArtLink ima saradnja sa Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka kao institucijom koja na višeslojan način u središtu svojih aktivnosti ima umetnost, kulturu i njihov društveni kontekst ”, rekla je umetnički direktor i osnivač ArtLink asocijacije, pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković.

Foto: press, rad Numen studija Maje Vučić