Izložbu umetničke kolekcije asocijacije ArtLink pod nazivom Umetnici umetnicima, nakon što je predstavljena u Kulturnom centru Novog Sada, moćiće da pogleda publika u Beogradu, u Konaku kneginje Ljubice od 7. do 13. decembra 2021. godine. Radovi grupe autora naših poznatih slikara, umetnika srednje i mlađe generacije okupljeni su u okviru humanitarne inicijative „Umetnici umetnicima” kojom ArtLink spaja umetnike različitih oblasti i generacija, iz Srbije i regiona, sa ciljem da se podrže mladi muzički i likovni talenti. Otvaranje izložbe uz muzički program je 7. decembra u 19 časova.

„Umetnici umetnicima”, izložba ArtLink kolekcije u Konaku kneginje Ljubice
Nikola Žigon, Sozercanje, 100×80 cm, akril na platnu, 2017.

Biće predstavljeni radovi likovne i primenjene umentnosti poput umetničke keramike, nakita, mozaika, zatim karikature. Svoja dela izložu: Danica Basta, Mario Điković, Budimir Dimitrijević, Marija Dokmanović, Ana Đapović, Ivana Martić, Jelena Milić, Jelena Milošević Jovanović, Una Novosel, Zorica Obradović Lončar, Simona Pavlović, Miona Stefanović, Jakša Vlahović, Marija Zdravković i Nikola Žigon.

Danica Basta, Iz ciklusa Zapisi, kombinovana tehnika, 100×100 cm, 2017.

„U ovo veoma nesigurno vreme, u kome su umetnost i umetnici duboko pogođeni posledicama pandemije jer nisu u mogućnosti da svoj rad predstave i da uspostave komunikaciju sa publikom na način na koji su to ranije činili, ArtLink kreira novu platformu i fond Umetnici za umetnike”, rekla je umetnički direktor i osnivač ArtLink asocijacije, pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković.

Jelena Milošević, Dolina jorgovana 60x80cm, kombinovana tehnika, 2020.

„Obraćam se lično, da u ovom trenutku 2021. godine, dok stojiš ispred moje slike, draga Dušo, osetiš tu Silu, da je osetiš u svom krvotoku i da joj se prepustiš. Ta Životna Sila, nosi inteligenciju svega što živi, šifru svega što se rađa i razvija, nosi Sklad i Harmoniju. Ona je ta koja obnavlja, ona pobeđuje uvek i zasvagda“, objavio je nedavno učesnik izložbe, Nikola Žigon.

Povratak sebi, ulje i olovka na platnu, 70cm x70cm, 2021 Back to yourself, oil and pencil on canvas, 70cm x 70cm, 2021

Izložba je humanitarnog karaktera, prodajna, i ima za cilj podršku umetnika umetnicima. Od prodaje slika deo novca ide u fond ArtLink asocijacije koja podržava mlade muzičke talente i vizuelne umetnike.

Foto: press ArtLink i privatna arhiva, naslovna slika objave Miona Stefanović, Pisces, kamenina (crna glina) sa pozlatom i mesingom, 2020.